Dominique Imbert

Dominique Imbert s-a nascut in 1940 in Montpellier in sudul Frantei.
Dupa studiile de literatura in Londra si Paris, el a devenit, printr-o ironie a sortii, dupa cum el insusi spune, etnolog in Alaska si ajutor de bucatar in Manhattan, pana a dobandit tiltul de Doctor in Sociologie la Sorbonna si a devenit profesor de literatura in Paris.

Dupa ce a predat timp de patru ani, el schimba tabla de clasa pentru nicovala si, in 1967, fondeaza un atelier de sculptura in metal in sudul Frantei langa Montpellier. De atunci a preferat modelarea metalului in locul formarii mintilor tinere si a petrecut aproape patru decenii forjand, sudand si sculptand.

In studioul sau din Viols le Fort a modelat primul sau semineu pentru uzul personal, iar, mai apoi, a continuat sa conceapa si sa realizeze seminee si pentru altii care se indragostisera de creatiile sale …. asa a inceput Focus.

Distinctii

  1. Cel mai bun artist mestesugar in Languedoc-Roussillon (1976)
  2. Castigatorul competitiei Atami (Japonia 1989)
  3. Selectat pentru premiul Italian de design (Roma 1992)
  4. Medalia de argint in premiile de design de la Batimat (Paris 1993)
  5. Medaliile de aur si de argint la premiile de design de la Batimat (Paris 1994 si 1995)
  6. Premiul national pentru „Cea mai buna creatie” in 1995 (decernat de Ministerul comertului din Franta)
  7. Premiul national pentru Maiestrie inovativa, Batimat (Paris 1999)
  8. Premiul de export, Avenir 2000 (Paris)
  9. Medalia de aur a premiilor de design, Batimat (Paris 2001)
  10. Selectionat pentru „Top 100 cele mai bune companii din Franta” (Recenzia companiilor franceze 2003 & 2004) Medalia de argint pentru design (Stuttgart 2004)

Despre Focus

De la primul Gyrofocus, creat in 1968, Focus s-a transformat dintr-un atelier de sculptura intr-o companie activa international. In anul 1972 doar doua modele s-au vandut….astazi se vand peste 3000 de seminee pe an. Toate modele din gama au fost create de Dominique Imbert. Astazi 30 de oameni i s-au alaturat pentru a lucra cu el in sediul central al companiei, 25 de mestesugari sunt angajati in atelierul de creatie de la Cavaillon si inca 30 la al doilea atelier situat in Marseillan langa Sete. Pana acum compania Atelier Dominique Imbert a creat 150 locuri de munca direct sau indirect. Numele Focus precum si toate modelele sunt protejate de drepturi de autor internationale (INPI & OMPI).